Kuvittajan terveiset:

”Kuvituksessa halusin korostaa yksittäisen kirjan merkitystä arvokkaana esineenä. Aapinen on kirjoista kaikkein arvokkain. Kirjojen kannet koristelin afrikkalaishenkisin kuvioin, koska Suomen Pakolaisapu valmistaa oppimateriaalit kohdemaissa yhteistyössä paikallisten kanssa kunnioittaen paikallisia perinteitä.

Muutama vuosi sitten olin vapaaehtoisena mukana Suomen Pakolaisavun toiminnassa, joten järjestö on minulle entuudestaan tuttu ja arvostan työtä, jota Suomen Pakolaisapu tekee. Koen mielekkääksi käyttää kuvallisia taitojani hyvään tarkoitukseen.

Lukutaito - ja koulutushankkeet ovat mielestäni järkevä tapa auttaa. Koulutuksen vaikutukset ovat laaja-alaiset ja kauaskantoiset, ne heijastuvat kaikille elämän osa-alueille jälkipolviin asti. Koulutuksesta ei hyödy pelkästään yksilö vaan koko yhteiskunta. Luku- ja kirjoitustaito ovat oppimisen kulmakivet, eli lukutaidosta kaikki lähtee liikkeelle.”

Emilia Erfving

10 aapista

Lukeminen alkaa kirjainten opettelusta. Lukutaidottomuus on yleistä konfliktialueilla, joilla koulut eivät ole voineet toimia normaalisti. Monet sotia paenneet eivät ole päässeet kouluun koko elinaikanaan.

 

Lahjan avulla kymmenen pakolaista tai paluumuuttajaa saa ehkäpä elämänsä ensimmäisen kirjan - aapisen. Aapinen on ensimmäinen askel lukutaidon oppimiseen.

 

Kartonkisen kortin sisäaukeamalla on tilaa omalle tervehdykselle, ja kortin mukana tulee myös sille sopiva kuori.

 

Parempi Lahja -kaupassa ei tällä hetkellä ole saatavilla sähköisiä kortteja.

 

Voit tilata lahjat myös suoraan osoitteesta toimisto@pakolaisapu.fi

 

HINTA: 10,00 €

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia
FaLang translation system by Faboba